Officials

Officials gezocht!


klokkerZwemwedstrijden kunnen niet zonder officials. Een gemiddelde zwemwedstrijd heeft maar liefst 18 tot 24 officials nodig! De grootste groep hiervan zijn tijdwaarnemers en deze moeten altijd geleverd worden door de deelnemende verenigingen. Indien verenigingen geen officials kunnen leveren mogen zwemmers in principe niet meedoen. Gelukkig hebben wij een enthousiaste aantal mensen die dit doen, maar deze groep is te klein. Hierdoor zullen wij niet altijd iedereen bij zwemwedstrijden mee kunnen nemen, waarbij kinderen van officials en trainers altijd voorrang krijgen. Veruit de meeste officials zijn ouders van zwemmers, want in plaats van drie uur lang op de tribune zitten doen zij actief mee en helpen ons en de zwemmers om de wedstrijd mogelijk te maken. En ze hebben natuurlijk de beste plek in het bad om hun kind te zien zwemmen. Geen van onze officials heeft er ooit spijt van gekregen!

Elk jaar is er weer een tijdwaarnemerscursus die vier avonden in beslag nemen en een examen. De volgende cursus start waarschijnlijk weer in het nieuwe seizoen in September/Oktober.
Het zou fantastisch zijn als weer een groep ouders/familie zich aanmelden om de cursus te volgen. Meer info of je aanmelden? Stuur een mail naar wedstrijdzwemmen@zeemacht.nl. Alvast bedankt!