Schoonspringen bij MSV Zeemacht

Algemeen

Natasja Veenstra 101B 3 meter

Natasja Veenstra 101B 3 meter

De afdeling schoonspringen van MSV Zeemacht is opgericht op 1 juli 2013.
Op 17 augustus 2013 zijn wij gestart met wekelijkse -2 uur durende- zaaltrainingen en sinds 21 september 2013 organiseren wij schoonspringtrainingen in het nieuwe Aquacentrum Den Helder aan het Nieuwland nummer 2.
Sinds januari 2017 werden de trainingen in nauwe samenwerking met ZV Noordkop verzorgd door de wederzijdse trainers en per 1 september 2017 is de afdeling schoonspringen van ZV Noordkop volledig opgegaan in MSV Zeemacht, zodat er nu weer één sterke schoonspringvereniging bestaat in de marinestad.

Schoonspringen is er niet alleen voor meisjes maar zeker ook voor jongens!
Denk bijvoorbeeld maar aan onze nationale kampioenen Yorick de Bruin en onze Europees kampioen Edwin Jongejans.
Deze laatste werd zelfs 2x Europees kampioen en heeft eveneens 2x deelgenomen aan de Olympische spelen.
Tegenwoordig is hij Nederlands bondscoach schoonspringen.

Naast de "natte" trainingen in het zwembad organiseren wij incidenteel ook zogenaamde droogtrainingen in de eigen sporthal van MSV Zeemacht aan de J.A. Prinsstraat 46 te Den Helder.
Daarbij ligt het accent op techniek, kracht en uithoudingsvermogen.

Voor de trainers staat het plezier, dat de kinderen -maar ook de al wat oudere leden- aan de sport beleven op de eerste plaats.
Zonder plezier in deze sport is er immers ook geen doel om naar toe te werken. Het moet iedere keer weer leuk zijn om naar de trainingen toe te gaan. Of dat nou is voor de eenvoudige basisoefeningen of voor de moeilijkere sprongen is niet belangrijk. Het plezier in de sport voert de boventoon.
De afdeling is dan ook in eerste instantie niet prestatiegericht.
Pas als de leden aangeven, dat ze ook aan wedstrijden willen deelnemen zal daar naartoe worden gewerkt.

Schoonspringen

Hier maken wij onderscheid tussen wedstrijdgerichte en recreatieve trainingen.
En bij wedstrijdgerichte trainingen zelfs onderscheid tussen breedtesport en wedstrijdsport.
De sporters beginnen allemaal met de eenvoudige basisoefeningen en zullen al snel verder gaan met de wat ingewikkeldere sprongen.

In het zwembad wordt gebruik gemaakt van Maxiflex-B-wedstrijdplanken op zowel de 1 meter als de 3 meter en daarnaast is er een minitrampoline en een kleine bijzetplank beschikbaar.
In de sportzaal wordt tijdens de zaaltrainingen veel aandacht besteed aan kracht en techniek, waarbij onder meer gebruik wordt gemaakt van grote en kleine trampolines en een schroef-beltsysteem.

Leden, die hebben aangegeven, dat ze aan (inter)nationale wedstrijden willen deelnemen zullen, zodra ze over de benodigde vaardigheden beschikken daarvoor worden uitgenodigd.
Het KNZB wedstrijdseizoen loopt jaarlijks van oktober t/m juni en de wedstrijden vinden verdeeld over een aantal zwembaden in Nederland plaats.
Voor nadere informatie kunt u de website van de KNZB bezoeken.

Naast het reguliere wedstrijdcircuit van de KNZB neemt MSV Zeemacht ook regelmatig deel aan internationale wedstrijden in de grensstreken.

Contact:

Voor contact, informatie of aanmelding klikt u op "bestuur en trainers"

Volg ons op facebook!!