Schoonspringen bij MSV Zeemacht

Wachtlijst

In verband met de grote belangstelling zijn wij helaas genoodzaakt om met ingang van 1 maart 2018 een wachtlijst aan te houden !!
Wij verzoeken u om (zie de contact-button) contact op te nemen met het secretariaat van de afdeling.

Gratis voor B- en C- leszwemmers van MSV Zeemacht

Beste ouders/verzorgers van onze B- en C- leszwemmers,
Indien uw kind wil komen "springen van de plank 1, 2 en 3" (zie hieronder) dan kan dat GRATIS op zaterdagochtend van 09.30 tot 11.00 uur zolang uw kind bezig is voor zijn/haar B- of C-diploma.
Na het behalen van deze diploma's mag uw kind tegen de standaard voorwaarden blijven doorgaan om de diploma's "springen van de plank 1, 2 en 3" te behalen of zelfs "op schoonspringen komen" en misschien wel in de toekomst mee doen aan wedstrijden.
Is dit iets voor uw kind ? Stuur dan een mailtje aan schoonspringen@zeemacht.nl om uw kind aan te melden.

Algemeen

Natasja Veenstra 101B 3 meter

Natasja Veenstra 101B 3 meter

 

De afdeling schoonspringen van MSV Zeemacht is opgericht op 1 juli 2013.
Op 17 augustus 2013 zijn wij gestart met wekelijkse -2 uur durende- zaaltrainingen en sinds 21 september 2013 organiseren wij schoonspringtrainingen in het nieuwe Aquacentrum Den Helder aan het Nieuwland nummer 2.
Sinds januari 2017 werden de trainingen in nauwe samenwerking met ZV Noordkop verzorgd door de wederzijdse trainers en per 1 september 2017 is de afdeling schoonspringen van ZV Noordkop volledig opgegaan in MSV Zeemacht, zodat er nu weer één sterke schoonspringvereniging bestaat in de marinestad.

Schoonspringen is er niet alleen voor meisjes maar zeker ook voor jongens!
Denk bijvoorbeeld maar aan onze nationale kampioenen Yorick de Bruin en onze Europees kampioen Edwin Jongejans.
Deze laatste werd zelfs 2x Europees kampioen en heeft eveneens 2x deelgenomen aan de Olympische spelen.
Tegenwoordig is hij Nederlands bondscoach schoonspringen.

Naast de "natte" trainingen in het zwembad organiseren wij tevens zogenaamde droogtrainingen in de eigen sporthal van MSV Zeemacht aan de J.A. Prinsstraat 46 te Den Helder.
Daarbij ligt het accent op techniek, kracht en uithoudingsvermogen.

Voor de trainers staat het plezier, dat de kinderen -maar ook de al wat oudere leden- aan de sport beleven op de eerste plaats.
Zonder plezier in deze sport is er immers ook geen doel om naar toe te werken. Het moet iedere keer weer leuk zijn om naar de trainingen toe te gaan. Of dat nou is voor de eenvoudige basisoefeningen of voor de moeilijkere sprongen is niet belangrijk. Het plezier in de sport voert de boventoon.
De afdeling is dan ook in eerste instantie niet prestatiegericht.
Pas als de leden aangeven, dat ze ook aan wedstrijden willen deelnemen zal daar naartoe worden gewerkt.

Binnen de afdeling worden twee opleidingsmogelijkheden gehanteerd:

Schoonspringen

Hier maken wij onderscheid tussen wedstrijdgerichte en recreatieve trainingen.
En bij wedstrijdgerichte trainingen zelfs onderscheid tussen breedtesport en wedstrijdsport.
De sporters beginnen allemaal met de eenvoudige basisoefeningen en zullen al snel verder gaan met de wat ingewikkeldere sprongen.
Het is niet noodzakelijk om eerst de methode "springen van de plank 1, 2 en 3" te volgen.
Instroom in de afdeling schoonspringen wedstrijdsport is ook rechtstreeks mogelijk.

In het zwembad wordt gebruik gemaakt van Maxiflex-B-wedstrijdplanken op zowel de 1 meter als de 3 meter en daarnaast is er een minitrampoline en een kleine bijzetplank beschikbaar.
In de sportzaal wordt tijdens de zaaltrainingen veel aandacht besteed aan kracht en techniek, waarbij onder meer gebruik wordt gemaakt van grote en kleine trampolines en een schroef-beltsysteem.

Leden, die hebben aangegeven, dat ze aan (inter)nationale wedstrijden willen deelnemen zullen, zodra ze over de benodigde vaardigheden beschikken daarvoor worden uitgenodigd.
Het KNZB wedstrijdseizoen loopt jaarlijks van oktober t/m juni en de wedstrijden vinden verdeeld over een aantal zwembaden in Nederland plaats.
Voor nadere informatie kunt u de website van de KNZB bezoeken.

Naast het reguliere wedstrijdcircuit van de KNZB neemt MSV Zeemacht ook regelmatig deel aan internationale wedstrijden in de grensstreken.

Springen van de plank 1, 2 en 3

Na het behalen van de basis zwemdiploma's kunnen de kinderen kiezen om door te gaan voor de 3 diploma's  "springen van de plank 1, 2 en 3" waarbij op speelse wijze de basisprincipes van het schoonspringen en een aantal minder ingewikkelde sprongen van de 1-meter-plank en de bassinrand worden aangeleerd.
Na het behalen van de diploma's "Springen van de plank 1, 2 en 3" kan eventueel worden overgegaan naar het "echte" schoonspringen.
Het is uiteraard ook mogelijk om direct na het behalen van het B-diploma te beginnen met het "echte schoonspringen", daar zijn de genoemde diploma's niet voor nodig !
Overleg hierover met de trainers is te allen tijde mogelijk.

Contact:

Voor contact, informatie of aanmelding klikt u op "bestuur en trainers"

Volg ons op facebook!!