Elementair Zwemmen

Welkom bij de afdeling Elementair Zwemmen

Hier vindt u algemene informatie over leszwemmen bij M.S.V. Zeemacht, lessen voor de diploma’s A, B en C  en ook voor de diploma’s Survival en Snorkelen.

Aanmelding
Voor inlichtingen en aanmeldingen voor het leszwemmen kunt u terecht bij het secretariaat in Sporthal De Brug, J. A. Prinsstraat 46 in Den Helder, tel 0223 637743. 

De zwemlessen worden gegeven in Zwembad Het Heersdiep, Het Nieuwland 2, 1784 AE Den Helder

Informatie contributie

Aanmeldingsformulier

zwemonderwijzers

De leszwemafdeling van MSV Zeemacht is 6 nieuwe zwemonderwijzers rijker! 

Op zaterdag 17 april zijn 6 instructeurs van de leszwemafdeling van MSV Zeemacht geslaagd voor de opleiding zwemonderwijzer (NLQF3 gekwalificeerd)
Voor deze cursisten was de opleiding gestart in het najaar van 2019, de bedoeling was dat zij in de zomer 2020 de cursus met het examen zouden afsluiten. Helaas, het covid-19 virus bracht het verloop van de cursus wat in de war: door de coronastops moest het examen tot 2 maal toe worden uitgesteld.
De opleiding is door de vereniging gefaciliteerd, de opleiding zelf werd gegeven door de stichting ENVOZ beroepsopleiding. Welke is aangesloten bij de Internationale Federatie van Swimming Teachers Association.
De cursisten hadden maanden geleden het theoretische deel al afgerond, ook de verplichte stages waren inmiddels in 2020 volbracht. Door de coronastop van half december werd het geplande examen weer uitgesteld, pas na de herstart van half maart konden nieuwe datums gepland worden.
De examencommissie van de ENVOZ  kwam 2 zaterdagen naar Den Helder om de praktijk lessen te beoordelen. En op zaterdag 17 april kregen de cursisten de uitslag: Alle 6, Kim, Jaimy, Eliene, Marit, Janneke en Iris, hebben de opleiding afgesloten met een Europees diploma Zwemonderwijzer!

Ook ontvingen de zij de 2-jarig geldende licentie en natuurlijk daarbij bloemen van MSV Zeemacht.
De organisatie was in handen van de kaderleden Robin en Wietske. De stagebegeleiding werd gedaan door alle kaderleden van de afdeling elementair zwemmen. Ook zij kijken met trots terug op de resultaten van de cursisten!

Op de foto’s: (klik op foto voor groter formaat)
Langs de badrand de 6 nieuwe zwemonderwijzers
Buiten de geslaagden, de organisatoren/stagebegeleiders en de examencommissie