Jiu Jitsu

Welkom bij de afdeling Jiu Jitsu

Jiu Jitsu is een oude zelfverdedigingskunst waarbij men gebruikmaakt van de beweging van de aanvaller. Letterlijk vertaald betekend Jiu Jitsu “de kunst van het meebewegen”. Deze kunst maakt het mogelijk om te kunnen verdedigen tegen aanvallers die veel sterker zijn. In een paar seconden kan men de gewapende of ongewapende aanvaller controleren en uitschakelen. Ongeacht de positie of vechtdiscipline.

Jiu Jitsu kent meer aspecten dan menig andere (budo)sport. Men leert zichzelf verdedigen in verschillende situaties, waarbij gebruik kan worden gemaakt van een breed scala aan technieken: lichaamsverplaatsing, weringen, slagen, stoten, trappen, worpen, klemmen, verwurgingen, etc. De eindeloze variaties en combinatiemogelijkheden maakt het een zeer complete verdedigingssport die voor iedereen interessant is om te leren. Bij Jiu Jitsu raakt men nooit uitgeleerd!

Als men zichzelf effectief wil kunnen verdedigen, is langdurige en intensieve training nodig. Bovendien heeft Jiu Jitsu bij structurele beoefening positief effect op zowel lichaam en geest. Men wordt fysiek en mentaal sterker: meer conditie, kracht, zelfvertrouwen en zelfontwikkeling. Het hebben van plezier tijdens de trainingen mag daar zeker niet bij ontbreken.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de beoefening van Jiu Jitsu, dan nodigen wij u uit eens te komen kijken of mee te doen op één van de trainingsavonden. Wij trainen op maandag en donderdagavond van 19:30-21:00 uur.

Wellicht tot ziens in de dojo!