Seniorenfitness (Sport en spel)

Seniorenfitness is een activiteit voor 55-plussers.Deze activiteit vindt elke woensdagochtend plaats in de sporthal van MSV Zeemacht. Er zijn 2 lesgroepen n.l. van 09.00 tot 10.00 uur en van 10.00 tot 11.00 uur en staan onder deskundige begeleiding van Peter Asselman. Op dit moment zijn 2 groepen van ongeveer 20 personen actief.

De activiteit bestaat over het algemeen uit 3 delen. In het eerste deel zal, veelal op muziek, op een ontspannen manier gewerkt worden aan kracht, uithoudingsvermogen, beweeglijkheid, coördinatie- en reactievermogen. Daarna volgt een deel waarin oefeningen worden gedaan ter voorbereiding op het eindspel. In het laatste deel wordt er een spel gedaan waarbij getracht wordt om elke keer weer een andere vorm van (bal)sport aan de orde te laten komen en waarbij het er soms fanatiek aan toe kan gaan. Het motto is: “Alles mag en niets moet”

De deelnemers beleven een gezellig en inspannend uurtje waarin veel spiergroepen aan de orde komen. Het plezier straalt er vanaf en de conditie wordt steeds beter.

Komt u eens rustig kijken hoe het er aan toe gaat. U kunt gratis 2 lessen meedoen. Door lid te worden van MSV Zeemacht kunt u blijvend meedoen. De kosten bedragen € 10,- per maand. U betaalt dus € 120 per jaar.

Meer informatie kunt u verkrijgen bij de voorzitter van de afdeling: Gerard Valk
Per email: seniorenfitness@zeemacht.nl of telefoonnummer: 0223-636291.
Eventueel kunt u ook contact opnemen met het secretariaat van MSV Zeemacht.
Per email: ledenadministratie@zeemacht.nl of telefoonnummer: 0223-637743.